Invigning av gågatan i Ulricehamn

Bullar, tal och traditionell bandklippning till en fanfar av Ulricehamns blåsorkester. Lördagen den 26 oktober invigs vår nya gågata.

Linspänd belysning mellan hus i en gränd.

Storgatan i Ulricehamn börjar ta form och det vill vi fira med dig. Lördagen den 26 oktober invigs vår nya gågata med tal och bandklippning av kommunstyrelsens ordförande Wiktor Öberg. Efter den officiella invigningen firar vi med godisregn och tipspromenad för de små. Vi bjuder också på bullar utmed den södra delen av gågatan. Under dagen finns det chans att tävla om ett presentkort hos Cityföreningens medlemmar och träffa oss för att ta reda på mer om vår nya gågata och planerna framåt.

– Vi har nu kommit halvvägs i ombyggnationen och själva gågatan är officiellt klar. Det vill vi fira, säger Håkan Steinstö, projektledare.

Förra året byggde vi om Rådmansgränd, Riddaregatan och sträckan mellan Järnvägstorget och Rådhusgatan. I år har sträckan mellan Järnvägstorget och Lilla torget fått sig ett lyft. Vattenledningarna i marken har renoverats, ett tillgänglighetsstråk med svensktillverkad sten har växt fram och det nya gaturummet har smyckats med allt från nya bänkar till nya planteringar.

I januari välkomnar vi ett nytt år, men också en ny etapp. Då ska Stora torget och sträckan mellan Rådhusgatan och Badhusgatan byggas om. Sist ut i ombyggnationen är Järnvägstorget, som väntas stå klart under hösten 2026.

Hållpunkter under dagen

Fika

Från 10.30
Utmed den södra delen av gågatan

Tipspromenad

10.00 till 14.00
Leklust

Ulricehamns blåsorkester

10.45
Järnvägstorget

Tal och bandklippning

11.00
Järnvägstorget

Godisregn

11.30
Rådhuset, Stora torget

Publicerat av Elin Ohlsson den 17 oktober 2024, senast ändrad den 17 oktober 2024

Kontakt