Ulricehamns kommun vinner Klimateko-priset 2024

En förebild inom hållbara måltider, så beskrivs Ulricehamns kommuns arbete med kostinköp. Ulricehamns kommun har tilldelats Klimateko-priset 2024, ett pris som uppmärksammar kommuner som kombinerar höga ekologiska inköp med låga klimatutsläpp.

-Ulricehamns kommun har visat att det är möjligt att förena ekologiska inköp av livsmedel med låga klimatutsläpp. Deras insatser är ett inspirerande exempel på hur vi kan skapa en mer hållbar livsmedelsförsörjning i den offentliga sektorn,” säger Ted Wendt, Ekomatcentrum i ett pressmeddelande.

-Genom att minska klimatpåverkan och samtidigt stödja ekologiskt jordbruk visar de vägen för andra kommuner, fortsätter han.

Ulricehamns kommun har under de senaste åren arbetat målmedvetet för att skapa en hållbar strategi för de måltider som serveras i skolan och till våra äldre och det har gett resultat.

-Vi är oerhört stolta över att ha vunnit Klimateko-priset. Det är ett kvitto på att vårt arbete för hållbara måltider verkligen gör skillnad, och vi ser det här som en bekräftelse på att vår strategi, tillsammans med våra medarbetare, fungerar” säger Veronica Friberg, måltidsutvecklare i Ulricehamns kommun.

– Genom att göra medvetna val i köken, så gör vi det enkelt för våra matgäster att vara mer klimatsmarta.

Publicerat av Rebecca Berndes den 11 oktober 2024, senast ändrad den 11 oktober 2024