Mat på våra vård- och omsorgsboenden

Måltiden är en av livets stora höjdpunkter. I Ulricehamns kommun satsar vi aktivt på förgylla måltidsupplevelsen för de som bor på våra äldreboenden. Vi är stolta över att alla äldreboenden i Ulricehamns kommun har egna tillagningskök där vårt fokus ligger på att laga god, tilltalande och näringsriktig mat.

Ulricehamns kommun arbetar efter Livsmedelsverkets rekommendationer. Måltiderna är, förutom goda och näringsriktiga, en del av hela dygnets upplevelser och kan vid medicinska behov individanpassas.

Äldre behöver oftast fler mindre, näringstäta måltider fördelat över dygnet.

I Livsmedelsverkets modell, som Ulricehamns kommun arbetar efter när det gäller mat på våra vård- och omsorgsboenden, framgår att måltiden ska vara säker, god, integrerad, trivsam, hållbar och näringsriktig.

Måltidsmodellen (livsmedelsverket.se)

Måltidskostnader i Ulricehamns kommun

Matsedel på våra äldreboenden

 

Tider för måltider på våra äldreboenden

Förfrukost klockan 04.00 till 07.00.

Frukost klockan 07.30 till 09.30.

Mellanmål klockan 10.30 till 11.00.

Lunch klockan 12.30 till 13.30.

Mellanmål klockan 14.30 till 15.30.

Middag klockan 17.30 till 19.00.

Mellanmål klockan 19.00 till 21.00.

Sent kvällsmål 20.00 till 24.00.

Sängfösare klockan 24.00 till 04.00.

Vi arbetar klimatanpassat

Vi arbetar med säsongsanpassade, närproducerade och lokalproducerade livsmedel i våra verksamheter vilket ger ett lägre klimatavtryck. All kyckling, kött samt mejeriprodukter kommer från Sverige. Vi serverar färsk och fryst fisk som är MSC-märkt.

Kylda matlådor

De som bor i ordinärt boende och är biståndsbedömda har möjlighet att beställa kylda matlådor som levereras hem. Dessa lådor tillagas och packas på Ulricehamns resurscenter.

Högtider

Vi uppmärksammar alla traditionella högtider på våra boenden.

Våra kök

Har ni synpunkter på maten är ni välkomna att höra av er med både beröm och förbättringsförslag. Kontakta köksmästaren i köken:

Ekero, Gällstad

Torbjörn Ferm
torbjörn.ferm@ulricehamn.se
0321-59 52 19

Ulricehamns resurscenter och kylda matlådor

Birgitta Larsson
birgitta.larsson@ulricehamn.se
0321-59 57 07

Hökerumsgården

Anette Lindgren
anette.lindgren@ulricehamn.se
0321-59 52 48

Parkgården, Dalum

Linda Nordqvist
linda.nordqvist@ulricehamn.se
0321-59 52 44

Ryttershov

Zulkhumar Ushurova
zulkhumar.ushurova@ulricehamn.se
0321-59 51 99

Solrosen

Elin Thelander
elin.thelander@ulricehamn.se
0321-59 57 80

Vi arbetar med säsongsanpassade, närproducerade och lokalproducerade livsmedel i våra verksamheter vilket ger ett lägre klimatavtryck. All kyckling, kött samt mejeriprodukter kommer från Sverige. Vi serverar färsk och fryst fisk som är MSC-märkt.

Publicerat av Elin Ohlsson den 4 april 2016, senast ändrad den 7 januari 2025 av Anders Rosenberg

Hjälpte informationen på denna sida dig?