Ulricehamn utses till Årets biltvättarkommun 2022

Var du en av många ulricehamnare som tog en fika med miljöenheten utanför tvätthallen hos Hallgrens, OKQ8 eller Circle K i våras? I dag utses vi till Årets biltvättarkommun 2022 – för miljöenhetens insats att berömma dig som tvättar bilen på rätt sätt.

Leende ung kvinna i mörkbrunt hår och ljus kavaj

– Ibland krävs inte mer än lite kreativitet. Vi är orimligt glada, säger Joanna, enhetschef på miljö- och byggenheten.

Inför årets biltvättarhelg, som ska få fler hemmatvättare att göra rätt, kunde du hitta miljöenheten utanför alla automattvätthallar i Ulricehamn. Det bjöds på kaffe och bulle till kommuninvånare som valde att tvätta bilen i en biltvätt i stället för på gatan.

– Under vårt kvalitetsarbete pratade vi om vårt uppdrag och hur vi kan göra det lätt att göra rätt. Initiativet att premiera kunder som körde in bilen i tvätthallen var ett resultat av diskussionen. För oss handlade det om att hjälpa dem vi är till för på ett kreativt sätt, vilket uppskattades av många, säger Joanna.

I dag reser representanter från organisationen Hållbar biltvätt från Stockholm till Ulricehamn för att utse oss till Årets biltvättarkommun 2022.

– Vi är helt klart taggade på att kamma hem priset nästa år också! Nu får vi dessutom chansen att uppmärksamma ämnet ytterligare en gång, vilket är jättebra, avslutar Joanna.

Mer läsning

Tvättar du din bil på garageuppfarten?

Publicerat av Elin Ohlsson den 3 november 2022, senast ändrad den 25 oktober 2022