BC Heating AB har köpt tomt på Rönnåsen

Erik Öhlund har genom sitt bolag BC Heating AB köpt en 10 000 kvadratmeter stor tomt på industriområdet Rönnåsen i Ulricehamn. På plats ska en 1 500 kvadratmeter stor byggnad byggas för att producera biokol.

Vy över industriområdet Rönnåsen

Biokolsfabrik

– Det blir en biokolsfabrik. Biokol är miljövänligt gödsel för allt ifrån krukväxter till jordbruk. Det intressanta med biokol är att det är en klimatinvestering med negativt klimatavtryck då biokol binder koldioxid. Det innebär också att man minskar användandet av konstgödsel. Även vattenåtgången i jordbruket minskar då biokol binder fukt och näringsämnen som är viktiga för jord och växtlighet, säger Erik Öhlund.

Byggnaden på Rönnåsen i Ulricehamn blir en av två stycken då det även blir en filial i Herrljunga. Byggstart är planerat till efter sommaren 2023.

Publicerat av Ellen Haglund den 6 april 2023, senast ändrad den 27 april 2023

Kontakt