Nu påbörjas multisportbanan på Lassalyckan

Nu påbörjas arbetet med multisportbanan på Lassalyckan, Ett arbete som väntas ta ungefär sex månader innan banan står klar. Då kommer det finnas ett varv på 3,2 kilometer asfalterad bana att åka rullskidor, utöva parasport och praktisera andra aktiviteter på.

Arbetet med den nya multibanan förväntas pågå från mitten av april och vara klart någon gång i oktober. Under den tiden kommer delar av Lassalyckan vara en byggarbetsplats, vilket besökare måste ta hänsyn till.

-Vi vill uppmana besökare och motionärer att i första hand välja den tillfälliga spårdragningen när arbetet pågår, säger Stefan Carlsson, som är Ulricehamns kommuns driftsansvarige på Lassalyckan.

-Man bör vara uppmärksam och hålla avstånd till de stora maskiner som kommer vara i rörelse i området, fortsätter han.

Den tillfälliga spårdragningen kommer att markeras ut tydligt med ljusblåa pilar.

Flygfoto över Lassalyckan, där multispotbanans sträckningar finns inritade

Den ljusblå färgen visar det tillfälliga spår som rekommenderas under byggarbetet. Övriga färger visar den kommande sträckningen av multibanan.

Målgrupp för multibanan är i första hand barn och ungdomar i alla närliggande föreningar som idag saknar ett trafiksäkert område att åka rullskidor i mer kuperad terräng. Även parasportare och personer med funktionshinder, motionärer, skolor med flera kommer ges möjlighet att ta sig fram på rullskidor, inlines, rullstol, permobil i en säker, skogsnära och upplevelserik miljö.

Bakom projektet står Ulricehamns IF, som gjort en förstudie och projekterat för att bygga en multibana på Lassalyckan. Föreningen har sedan sökt och fått bidrag från Allmänna arvsfonden, RF, Ulricehamns kommun, Ulricafonden, Åsundens regleringsfond samt Hökerum Fastigheter för att finansiera projektet.

Ulricehamns kommun äger marken där multibanan nu byggs och UIF har ett nyttjanderättsavtal med kommunen.

-Det känns roligt att bygget äntligen är igång, vi ser framemot att alla ska kunna börja använda banan till hösten, säger Peter Svenningsson, ordförande i Ulricehamns IF.

Ansvariga för bygget på plats är företaget MH Entreprenad.

För mer information kontakta:

Stefan Carlsson, driftansvarig Lassalyckan
stefan.carlsson@ulricehamn.se
0321-64 35 176, 076- 64 35 176 

Peter Svenningsson, ordförande UIF
peter.svenningsson@uif.se
0761-26 40 19

Michael Hellström, MH Entreprenad,
michael@mhent.se

 

Publicerat av Rebecca Berndes den 12 april 2023, senast ändrad den 13 april 2023