Tingsholm invigdes som riksidrottsgymnasium

Under torsdagen invigdes riksidrottsgymnasiet på Tingsholm med bandklippning och fanfar på näverlur.

Kommunstyrelsens ordförande Wiktor Öberg håller tal. Närmast kameran blåser Anna Mogren fanfar i en näverlur.

Tingsholmsgymnasiet har sedan tidigare en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) för längdskidor och har en lång tradition av att fostra framgångsrika skidåkare. Sedan hösten 2023 erbjuder skolan även riksidrottsgymnasium (RIG) i längdskidor. Det betyder att elever kan söka till utbildningen oavsett var de bor och tas in på samma villkor. Dessutom ska skolan leva upp till vissa krav. Ett exempel är den så kallade multibanan som just nu byggs på Lassalyckan.

Under torsdagens invigning klippte kommunstyrelsens ordförande, Wiktor Öberg, bandet. Musiklärare Anna Mogren spelade en fanfar på näverlur.

Invigningen bjöd på flera tal. Biträdande rektor Mats Bogren hälsade välkomna. Verksamhetschef Thony Kankare berättade om resan fram till en certifiering som riksidrottsgymnasium. Wiktor Öberg sa att kommunen ser certifieringen som en viktig satsning.

Skidförbundets Karin Ersson överräckte en gåva till skolan och berättade att deras ja till Tingsholmsgymnasiets ansökan är en del av en medveten satsning på södra Sverige.

Sedan bjöds alla på specialdesignade tårtor med skidor och stavar på toppen.

Publicerat av Anders Rosenberg den 22 september 2023, senast ändrad den 22 september 2023