Vad ska Ulricehamns kulturhus innehålla?

Nu påbörjas arbetet kring vad Ulricehamns kulturhus ska innehålla. Via både workshops och en enkät samlas nu tankar och åsikter in om kulturhusets innehåll.

I

Den 28 september 2023 röstade politikerna i kommunfullmäktige igenom att ett kulturhus ska byggas på Marknadsplatsen i Ulricehamn. Nu har det inledande arbetet med kulturhuset påbörjats och det första är att ta reda på vad kulturhuset ska innehålla.

-Det enda vi i dagsläget vet är att kulturhuset ska inrymma ett bibliotek. Det övriga är än så länge ett blankt papper, säger Johan Persson, samordnare för kulturhusets arbetsgrupp.

Mellan 22 november och 5 december kommer alla ulricehamnare ha möjlighet att tycka till om innehållet via en enkät på kommunens webbsida.

-Vi kommer även stå på stan under julmarknaden den 25 november för att samla in åsikter för den som hellre vill skriva på papper, säger Lena Moritz, chef för kultur och fritid.

Enkätfrågorna har även gått ut till elevråden på grundskola och gymnasiet för att fånga in vad barn och unga tycker. Utöver enkäten kommer två workshops hållas under december, en med kulturaktörer och politiker och en med unga och unga vuxna på Ungas fritid.

-Vi vill såklart att så många som möjligt kommer till tals i den här frågan, säger Lena Moritz.

När enkät och workshops genomförts ska underlaget användas för att besluta om innehållet i kulturhuset.

Här finns den digitala enkäten.

Publicerat av Rebecca Berndes den 22 november 2023, senast ändrad den 22 november 2023

Kontakt