Vilken byggnad vill du nominera till Årets hus 2022?

Nu har nomineringsperioden för Årets hus 2022 öppnat. Från och med den 1 januari till och med den 15 mars kan du skicka in ditt bidrag.

Varje år sedan 1994 har priset Årets hus delats ut till den byggherre som under det gångna året mest framgångsrikt visat prov på gott byggnadsskick, stilkänsla, hållbart byggande, miljöanpassning och/eller kulturhistorisk hänsyn vid uppförande, ombyggnad, tillbyggnad, restaurering eller renovering i Ulricehamns kommun. Tingshuset på Nygatan i Ulricehamn fick utmärkelsen Årets hus 2021. Nu är det återigen dags att nominera byggnader – den här gången till Årets hus 2022.

Nominera din favorit

För att nominera behöver du skicka in följande:

  • Motivering till varför byggnaden visar prov på gott byggnadsskick, stilkänsla, hållbart byggande, miljöanpassning och eller kulturhistorisk hänsyn
  • Beskrivning och fakta om byggnaden
  • Fotografier av byggnaden
  • Byggherre (om annan än sökande krävs medgivande från byggherre)

Skicka din nominering till miljö och samhällsbyggnad via vår e-tjänst i högerspalten eller via e-post på miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se. Du kan också skicka din nominering via post till Miljö och samhällsbyggnad, Ulricehamns kommun, 523 86 Ulricehamn. Vi behöver din nominering senast den 15 mars.

Regler för Årets hus

Publicerat av Ellen Haglund den 4 januari 2023, senast ändrad den 18 januari 2024

Kontakt