Sjuhärads kommuner flaggar gemensamt för Ukraina

Med anledning av kriget i Ukraina vill kommunerna i Sjuhärad gemensamt visa sympati med landets befolkning. Därför hissas den ukrainska flaggan i alla Sjuhäradskommuner torsdagen den 10 mars. Torsdagen är vald då det var den dagen som Ryssland påbörjade sin invasion av landet.

Blå och gul flagga

Vi vill visa att vi står upp för Ukraina, samtidigt som vi nu förbereder för att ta emot ukrainska flyktingar på bästa sätt i respektive kommun, säger Gustaf Olsson, kommunchef i Ulricehamns kommun som tillsammans med övriga kommunchefer i Sjuhärad initierat den gemensamma flaggningen.

Kommuncheferna i
Bollebygds kommun
Borås kommun
Herrljunga kommun
Marks kommun
Svenljunga kommun
Tranemo kommun
Ulricehamns kommun
Vårgårda kommun

 

Publicerat av Elin Ohlsson den 9 mars 2022, senast ändrad den 9 mars 2022

Kontakt