Elisabeth Johansson blir ny verksamhetschef för skolutveckling och stöd

Från och med den 1 mars ersätter Elisabeth Johansson Ann-Christin Barsjö Stomberg på tjänsten som verksamhetschef för skolutveckling och stöd inom sektor lärande. Ann-Christin ska gå i pension och Elisabeth som idag är verksamhetschef för grundskolan f-9 tar över hennes tjänst.

Elisabeth Höjdgatan

Elisabeth Johansson har arbetat inom skolan i kommunen sedan 1989, som lärare, rektor och också som verksamhetschef under många år. Hon har haft sin nuvarande tjänst som chef för grundskolan sedan 2017.

– Jag är tacksam för möjligheten att fortsätta utvecklas och växa som medarbetare i Ulricehamns kommun och vara en del i att bygga och utveckla sektor lärande, säger Elisabeth Johansson.

Verksamhetschefen för skolutveckling och stöd arbetar med att uppfylla de politiska uppdragen inom lärande, arbetar för utveckling av skolverksamheten och skapar förutsättningar för högre måluppfyllelse. Rollen har ansvar för enhetschef för centrala barn- och elevhälsan där kuratorer, skolsköterskor ingår. Man har också ansvar för utredare, IKT-strateg, utvecklingsledare, verksamhetsutvecklare, projektledare, systemförvaltare, lokal- och säkerhetsansvarig inom lärande.
Gülsen Özdenkos, barn- och utbildningschef, är nöjd över internrekryteringen.

– Elisabeth var mest kvalificerad bland de som sökte. Hon har arbetat inom kommunen i många år och är väl förtrogen med stora delar inom lärande. Jag ser mycket positivt på att hon vill ta sig an denna tjänst.

Elisabeths byte av verksamhetschefsroll skapar ytterligare en rekrytering och den kommer att påbörjas så fort som möjligt.

För mer information kontakta:

Gülsen Özdenkos, barn- och utbildningschef
gulsen.ozdenkos@ulricehamn.se
Telefon: 0766-43 51 80

Publicerat av Elin Ohlsson den 21 december 2021, senast ändrad den 21 december 2021

Kontakt