Helen en av julens kommunskatter

I Parkgårdens kök tillagas det traditionellt julbord på julafton. Personalen dukar fint och de boende sätter sig till bords, med finkläderna på och i köket står Helen Nilsson med två kollegor och gör sitt bästa för att maten ska smaka så gott som det bara går. -Det brukar vara ganska trevligt, säger hon.

Helen Nilsson jobbar i Parkgårdens kök på julafton.

Det var några år sedan Helen Nilsson firade sina 25 år i Ulricehamns kommun med en gåva och festligheter på hotellet. Nu har Helen jobbat i kommunen i närmare 30 år, tror hon. När hon började kom hon från restaurangbranschen och gillade tryggheten och arbetstiderna i den kommunala verksamheten. Dessutom fanns det utvecklingsmöjligheter som hon gillade.

– Jag har lagat mat i förskolan och URC bland annat. Det har varit en fördel att man har kunnat byta arbetsplats när man har velat det.

En annan sak som gjort att hon stannat och aldrig längtat tillbaka till restaurangbranschen är också de härliga jobbarkompisarna.
-Och det är väldigt varierat. Vi lagar desserter, lunch, frukost, kvällsmat och ibland bakar vi bröd. Vi har en meny som vi följer, men det finns saker vi kan skruva på för att göra maten god.

Hon berättar att de boende på Parkgården särskilt gillar kyckling och klyftpotatis. När det står på bordet en lördagskväll, säger det bara slurp, så är faten rena. Annars är det kålpudding, köttbullar och kalops som går hem bäst.

Om att jobba på julafton säger hon:

-Det går bra bara man kommer iväg och vi jobbar ju inte hela dagen. Vi slutar vid 16-tiden, så det går ganska bra.

Helen Nilsson, samordnare på kostenheten, är en av alla dem som håller samhällsservicen igång under våra storhelger, med andra ord en riktig kommunskatt. Totalt jobbar 327 personer på julafton, människor som jobbar med att ta hand om våra äldre, funktionsnedsatta och sjuka. I Ulricehamns kommun är många av våra verksamheter igång 24 timmar om dygnet, veckans alla dagar, året om.

#kommunskatterna

Publicerat av Anette Westerlund den 22 december 2021, senast ändrad den 4 januari 2022

Kontakt