En vecka med psykisk hälsa på schemat

Under perioden 7 till 13 mars arrangerar Ulricehamns kommun en temavecka för att uppmärksamma ämnet psykisk hälsa. Många aktiviteter är digitala även i år, men några fysiska arrangemang har åter hittat sin plats i kalendern.

Rosa hjärta mot en rosa bakgrund med texten Temavecka psykisk hälsa

För fjärde året i rad arrangerar Ulricehamns kommun temavecka psykisk hälsa, där verksamheter och föreningar får möjlighet att erbjuda aktiviteter för kommunens invånare. På schemat för temavecka psykisk hälsa 2022 hittar vi en rad olika föreläsningar, informationsträffar och andra hälsofrämjande aktiviteter.

– Jag hoppas att temaveckan inspirerar invånarna till att lära sig mer. Hur kan vi främja psykisk hälsa och motverka psykisk ohälsa? För oss är det viktigt att sprida kunskap i ämnet och synliggöra vilken hjälp som finns att få, säger Maria Hagiwara, anhörigkonsulent på Ulricehamns kommun.

Under veckan anordnar exempelvis Närhälsan en diagnosträff om depression, Jonas Karlsson berättar om dopning och Suicidprevention i Väst bjuder in till en digital föreläsning om psykisk livräddning. Att delta i aktiviteterna är gratis.

– Genom att delta kan man få tips och råd om allt från hur man blir hållbar när man jobbar hemma, vart man kan vända sig när någon närstående inte mår bra, till hur meditation och avslappning kan främja den psykiska hälsan. Hela programmet finns att se på ulricehamn.se, där man även kan anmäla sig till de olika aktiviteterna, säger Maria.

Program för temavecka psykisk hälsa 2022

Publicerat av Elin Ohlsson den 28 februari 2022, senast ändrad den 6 juli 2023 av Ellen Haglund

Kontakt