Hans Andersson blir kommunens nya fritidschef

Nu är det klart att det blir boråsaren Hans Andersson som tar över tjänsten som fritidschef då Lars Runkvist går i pension under våren.

Hans Andersson, kommunens blivande fritidschef.

Hans kommer från en liknande roll inom Borås stads fritids- och folkhälsoförvaltning.

Vi är väldigt glada att vi har anställt Hans. Han har lång erfarenhet och bred kompetens från fritidsområdet och har varit chef under många år. Borås är en bra fritidskommun och det känns gott att kunna knyta honom till oss. Hans kommer kunna fortsätta arbetet med att utveckla fritid ihop med personalen inom enheten, säger Lena Moritz, verksamhetschef för kultur och fritid.

22 år har Hans varit på sin nuvarande arbetsplats, men haft olika roller.

Jag har utvecklats i organisationen och trivts väldigt bra, men nu var det dags för något nytt, ny kommun och nya människor och då lockade Ulricehamn som är en riktig idrottskommun, säger Hans på frågan om varför han sökt sig till Ulricehamn.

Han beskriver sig som en riktigt idrottsfantast som älskar allt som har med idrott att göra, både att titta på och att utöva, och helst sånt som innehåller bollar.

Jag har mitt ursprung i tennisen och spelade på elitnivå under några år. Nu blir det en hel del padel, men också många andra motionsformer.

I Ulricehamn är det främst golfbanan han nött då han under flera år hade medlemskap i klubben. Han har haft sommarstuga i Vegby och har såklart också bra koll på och imponeras av Lassalyckans utveckling.

Mina kusiner bodde nära Lassalyckan under min uppväxt så jag minns då det bara var skog där. Nu ser jag fram mot att vara en del i Lassalyckans framtida utveckling, men också kommunen som helhet. Det är superviktigt att stärka föreningslivet och civilsamhället även på landsbygden.

Hans börjar sin tjänst någon gång under juni månad.

För mer information

Lena Moritz, verksamhetschef kultur och fritid
lena.moritz@ulricehamn.se
0321-59 51 70

Publicerat av Elin Ohlsson den 28 februari 2022, senast ändrad den 28 februari 2022

Kontakt