Per Röjfors blir ny chef för grundskolan

Ny verksamhetschef för grundskolan (förskoleklass-årskurs 9) har nu anställts. Per Röjfors, 50 år från Göteborg är den som fått tjänsten.

Per röjfors, blivande grundskolechef i gul kavajPer Röjfors, foto: Privat

– Vi är glada över att Per har tackat ja till tjänsten. Med sina stabila, analytiska frågor och kloka ingångar till problembeskrivningar har han gjort stort intryck på fackliga representanter såväl som på arbetsgivarrepresentanter, säger Gülsen Özdenkos, skolchef.

Per kommer närmast från en tjänst i Lerums kommun som enhetschef för utveckling inom sektor lärande. Han har också arbetat som rektor och utvecklingsledare. För Per blir Ulricehamn en ny bekantskap då han inte besökt varken staden eller kommunen tidigare.

– Jag har ofta förundrats över vackra Ulricehamn där stan breder ut sig längs Åsundens sluttningar när jag passerat förbi och tänkt att jag skulle ha stannat för ett besök. Nu blir det äntligen av!

Varför sökte du jobbet?

– Framförallt handlar det om grunduppdraget – att få vara med och påverka lärande och utbildning för barn och unga. Det är det viktigaste och finaste man kan få arbeta med. Sedan stod det i annonsen: ”Vill du vara med och skapa framtiden med oss?” och det slog an något hos mig. Att få jobba i en kommun som stadigt växer, som är lagom stor så att närhet och kännedom om verksamheterna blir viktigt och som har ett långsiktigt fokus på verksamhetsutveckling, det lockade mig, säger Per.

Per hoppas kunna bidra med bred erfarenhet och kunskap från skolutveckling från sina tidigare tjänster.

– Jag tror på att utvecklingsarbete är något som görs bäst i små steg och ofta. Vad det specifikt innebär och vad som behövs i Ulricehamns grundskolor får utkristallisera sig framöver, i dialog med rektorer och skolledning.

Per börjar sin tjänst den 2 maj. Fram till dess kommer nuvarande verksamhetschef Elisabeth Johansson att ha dubbla roller.

Publicerat av Elin Ohlsson den 11 februari 2022, senast ändrad den 11 februari 2022