Erik och Petter – två likadana kommunskatter (nästan)

Samma gener, samma intressen, samma yrke – med Erik och Petter Gustafsson har kommunen fått två skatter från samma mamma!

Erik och Petter Gustafsson, två kommunskatter i hemtjänsten

Ja, nu är nog inte Erik och Petter det enda syskonparet som jobbar i Ulricehamns kommun, men det är troligen de två enda männen som båda jobbar inom hemtjänsten och ser nästan likadana ut. Petter har gått äldreomsorgslyftet och är nu undersköterska, Erik håller går just nu äldreomsorgslyftet och kan snart titulera sig undersköterska. Ingen av dem hade planerat att jobba i omsorgen när de gick samhällsprogrammet på Tingsholmsgymnasiet, men så blev det:
– Vår mamma jobbar i äldreomsorgen och vi behövde sommarjobb, så då sökte vi båda hit, säger de.

Men de har aldrig jobbat ihop, det tycker de är skönt, att inte bli ”ihopklumpade” hela tiden. Petter jobbar i hemtjänsten på Parkgården och Erik på centrala hemtjänsten med Ulricehamn som geografiskt område. Bra arbetskamrater är en nyckel till trivsel, är de överens om.
– Man går igenom så mycket tillsammans, man bygger upp en relation, säger Petter.

Erik konstaterar att det blir en bättre arbetsgrupp när det är blandat kvinnor och män.
– Vi har olika styrkor som vi kan använda på ett smart sätt, säger han.

Nu börjar de närma sig 30-årsstrecket båda två och konstaterar att de vuxit upp i yrket. Båda har behövt lära sig ta ansvar, bli mer utåtriktade, känna sig trygga med att vara behövda. De har flera år i yrket och vet hur man steppar upp när det behövs.
– Egentligen tycker jag att alla svenskar någon gång borde jobba i äldreomsorgen, för att se hur det är.

För det är inte som de flesta tror, det är mycket, mycket bättre och det känns alltid kul att gå till jobbet, säger Erik.

Petter håller med.

Visst blir man glad av att höra om deras kärlek till sina yrken och engagemanget för dem de jobbar med? Både vårdtagare och jobbarkompisar? Det tycker i alla fall vi – de är två riktiga kommunskatter, och de ser nästan likadana ut.

#kommunskatterna

Publicerat av Anette Westerlund den 29 mars 2022, senast ändrad den 29 mars 2022

Kontakt