Beslut i korthet, kommunstyrelsen 7 april

Här får du en kortfattad beskrivning av beslut som togs under mötet den 7 april. Se ärenden och handlingar för fullständig information.

Stadshuset i Ulricehamn

Starkt resultat när 2021 summeras

Underlag och handlingar (PDF)

När kommunens ekonomiska resultat räknas samman för förra året, ser det bra ut. När plus jämförts med minus blir det 103,4 miljoner kvar i kassan. Det kan jämföras med 59,4 miljoner kronor för året dessförinnan. Det stora överskottet har att göra med tillfälliga, statligt riktade bidrag. Men det är pengar som behövs för de stora investeringar som ligger framför oss, exempelvis äldreboenden, simhall och stadsbibliotek, säger Roland Karlsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Hössna vinnare när bidrag delas ut

Underlag och handlingar (PDF)

Totalt går nästan 161 000 kronor till Hössna, fördelat på Hössna idrottsförening och Hössna hembygdsförening. Nästan 50 000 kronor av dem går till hembygdsföreningen för kostnadskrävande projekt för kulturföreningar, resten av pengarna går till idrottsföreningen för kostnadskrävande projekt för fritidsföreningar.
Totalt delar kommunen ut 602 325 kronor för kostnadskrävande projekt för fritidsföreningar och 109 000 kronor för kostnadskrävande projekt för kulturföreningar.
Andra föreningar som får bidrag är exempelvis Norra Ås hembygdsförening, Tvärred hembygdsförening samt Vegby sportklubb och Ulricehamns golfklubb.

Ja till byte av konstgräs på Lassalyckan

Underlag och handlingar (PDF)

Konstgräset som legat på B-planen i nästan elva år börjar bli väldigt slitet och behöver bytas ut. Nu får förvaltningen 3 miljoner kronor för att byta ut det. Tanken är dessutom att det nya gräset ska vara mer miljövänligt än det som ligger där nu.

Nästan 10 miljoner kronor för markköp i Brunn

Underlag och handlingar (PDF)

Det blir köp av del av jordbruksfastighet i Brunn. Bakom köpet ligger planer på att öka ägandet av mark som sedan kan användas för mer byggande av bostäder. Affären går på nästan 10 miljoner kronor. Det är kommunfullmäktige som fattar det slutliga beslutet om köpet.

Det blir sittplatser vid Fiskestugan

I ett medborgarförslag föreslår en privatperson att det ska sättas upp bänkar med ryggstöd vid fontänen vid Fiskestugan i Ulricehamn, så att vandrare ska kunna sätta sig ner och njuta en stund.
Förslaget fick gehör av kommunstyrelsen och sittplatser kommer att sättas ut under sommaren 2022.

 

Publicerat av Anette Westerlund den 11 april 2022, senast ändrad den 11 april 2022 av Eva Wallin

Kontakt