”Varför så glad, Camilla?”

Varför är du alltid så glad Camilla? Den frågan får Camilla Karlsson, undersköterska på Hökerumsgården, ofta när hon är på jobbet. Men svaret är enkelt – hon kan inte vara annat med det jobbet hon har.

Camilla sjunger allsång tillsammans med de boende.

Camilla Karlsson kallar sig själv för återvändare. Hon började i Ulricehamns kommun som ung, tog en tur till Falköpings kommun där hon jobbade på ett behandlingshem för ungdomar allt har sin tid och efter ett tag ville hon till Ulricehamn igen och började på det som idag kallas Ungas fritid. När hon såg tjänsten aktivitetssamordnare på Parkgården, sökte hon, men insåg efter ett tag att Hökerumsgården låg närmare hennes hem. Hon ringde dit och frågade om det fanns en tjänst där. Hon började som undersköterska och efter ett år blev det en tjänst ledig i dagverksamheten. Nu delar hon sina timmar mellan att jobba ute på avdelningarna och att ordna aktiviteter för de boende. Det är så härligt säger hon, för tack vare det delade arbetet känner hon alla 36 boende, och kan använda vänskapen för att utveckla aktivitetsprogrammet tillsammans med dem.

På programmet står den populära bingon på onsdagar, snart blir det dragspelens dag – ”det älskar de” – och grillkvällar. Det väntas också olika konserter av olika slag, och så klart – allsång till eftermiddagskaffet. Det pysslas och spelas inomhusbadminton med ballonger, aktiviteterna planeras ihop med de boende och anhöriga.

Hon konstaterar att hon glömt hur det var att jobba i vården, att alla är så goa!

Att sjunga Sven Ingvars Jag ringer på fredag med de boende en varm, tidig vårdag, på Hökerumsgårdens innegård, är svårslaget för Camilla. Men även för de boende som strålar ikapp med solen när de ger hals i micken.

Camilla är en av alla våra kommunskatter. Tack för att du är du Camilla!

Publicerat av Elin Ohlsson den 12 maj 2022, senast ändrad den 12 maj 2022