Kulturministern besökte Ulricehamn

Under måndagen fick Ulricehamns kommun besök av kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S). Hon tittade på muralmålning och lärde sig mer om hur man arbetar på Tre rosors förskola.

Två kvinnor framför en väggmålning.Kulturminister Jeanette Gustafsdotter och kulturstrateg Victoria Kleiber Svensson tittar på muralmålning.

-Jag har verkligen fått ta del av hur man kan sänka trösklarna för barn och unga att ta del av kultur, säger Jeanette Gustafsdotter.

En orsak till besöket är att hon vill se och lära om hur man arbetar med kultur ute i landets kommuner.

Fokus på barn och unga

Kulturstrateg Victoria Kleiber Svensson guidade kulturministern under dagen och hade bland annat valt att fokusera på barn och unga.

-Barn och unga, delaktighet, konst, läsfrämjande: sådant vi i Ulricehamn är duktiga på, säger hon.

Efter ett besök i kommunens läshusvagn gick färden alltså till Tre rosors förskola. Därifrån var det sedan inte långt till muralmålningen av Himed och Reyben på Karlslätt.

Efter att ha beundrat den och hört mer om kommunens övriga muralmålningar fortsatte sällskapet till motormuseet i Timmele.

Öppnar världar​​​​​​​

Som kulturminister betonade Jeanette Gustafsdotter förstås också vikten av kultur och gav sin syn på vad det betyder för henne.

– Kultur kan öppna världar, kultur kan öppna rum till kunskap och bildning.

Publicerat av Anders Rosenberg den 29 augusti 2022, senast ändrad den 29 augusti 2022