Lars Tunbjörks foton ställs ut i Ulricehamn

Utställningen LANDET UTOM SIG – Bilder från Sverige med foton av Lars Tunbjörk visas i Ulricehamns Rådhus 13 augusti till och med 4 september 2022.

En kaviartub som är gjord som en rutschbana. Ett barn försöker klättra in. Bilden är från Skara sommarland.Lars Tunbjörks fotouställning Landet utomsig kommer till Ulricehamn.

-Lars Tunbjörk var ju en av Sveriges främsta fotografer och det är roligt att vi får hit hans bilder, säger Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg i Ulricehamn.

Utställningsturnén ”Landet utom sig – bilder från Sverige” visar ett urval av bilder från Tunbjörks bildserie från svenska städer, en bildserie som blev upptakten till hans internationella genombrott, samt från tre senare serier, ”Kontor”, ”Home” och ”Vinter”.

-Vi tycker det passar att visa Lars Tunbjörks bilder från Sverige just i augusti och början på september, strax före valet. Det kan vara intressant att diskutera runt bilderna i samband med att man ska gå och rösta, säger Victoria Klaiber Svensson.

Hon fortsätter.
-Utställningen passar alla, särskilt ungdomar visar sig intresserade av Tunbjörks bilder, så vi ser gärna att även skolor och andra grupper kommer och tittar. De kan ringa till mig så kan de få en egen visning om de vill, säger Victoria.

Turnén är ett samarbete mellan Utställningen kommer och Borås konstmuseum, som genom Lars Tunbjörks stiftelse förvaltar en stor samling av hans bilder.

I samband med utställningen kommer även Robin Alfengård, utställningsproducent på Borås konstmuseum, till Ulricehamn och stadsbiblioteket den 24 augusti kl 18. Där kommer han föreläsa om Tunbjörks bakgrund och tar avstamp i några av hans mest uppskattade och populära fotoserier.

Publicerat av Anette Westerlund den 8 augusti 2022, senast ändrad den 8 augusti 2022