Valet 2022 – på onsdag börjar förtidsröstningen!

Den 11 september är det val till riksdag, kommun och region. Men redan på onsdag, den 24 augusti, startar förtidsröstningen. Från klockan 10 kan väljare i Ulricehamns kommun besöka stadshuset för att göra sitt val.

En bild på en hand som håller i ett valkuvert och ett pass.Foto: Fialotta Bratt

Förtidsröstningen sker i stadshusets entréhall från 24 augusti fram till valdagen 11 september.

Öppettiderna för förtidsröstningen är:
vardagar: kl. 10 – 18
helgdagar: kl. 10 – 15
valdagen (11 sept.): kl. 8 – 20

Valbussen kommer!

Precis som vid tidigare val finns också möjlighet att förtidsrösta i en mobil röstningslokal, kommunens valbuss. Valbussen besöker olika orter runt om i kommunen och gör också vissa stopp i centralorten. Bland annat kommer den att besöka Ica Maxi, Trädets marknad och matfestivalen Smaka på Ulricehamn. Valbussens första stopp blir i Trädet, onsdag den 24 augusti klockan 15.30-17.00.

Nyttig information för den som ska rösta

Som väljare kan det vara bra att tänka på några saker när man ska förtidsrösta eller besöka en vallokal. Vid förtidsröstning ska man ta med röstkort och id-handling. Om man röstar i vallokal på valdagen räcker det att ta med id-handling. Om man på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte kan ta sig till en vallokal kan man rösta via bud eller få hjälp av ambulerande röstmottagare. Information kring detta finns på kommunens webb.

Nytt för i år är att det är striktare regler i vallokalen. Till exempel får man bara vara en person bakom varje valskärm, detta för att säkerställa att man inte röstar under påverkan från någon annan.

-Om man skulle behöva hjälp i vallokalen så hjälper våra röstmottagare till, säger Karin Bergdahl valsamordnare i Ulricehamns kommun.

Mer information om valet, vallokaler samt turlista för bussen finns på ulricehamn.se/val2022

Publicerat av Rebecca Berndes den 19 augusti 2022, senast ändrad den 19 augusti 2022

Kontakt