Ulricehamn klättrar från plats 188 till 143 i Svenskt Näringslivs ranking

Under morgonen släppte Svenskt Näringsliv resultatet av sin årliga attitydundersökning som skvallrar om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. I Ulricehamn har 107 företagare sagt sitt och placerat Ulricehamn på plats 143 – en ökning med hela 45 placeringar sedan föregående år.

Kommunchef i Ulricehamn

Tidigare i år genomförde Svenskt Näringsliv en enkätundersökning där företagare fick möjlighet att betygsätta upplevelsen av att driva företag i kommunen. Nu visar resultatet att det sammanfattande omdömet av företagsklimatet har ökat från 3,2 till 3,4 sedan föregående år. Omdömet, som är den viktigaste frågan i enkäten och den tyngst vägande rankingfaktorn, placerar Ulricehamn på plats 143 bland Sveriges 290 kommuner. Rankingen visar var i landet det är bäst att starta och driva företag.

– Två viktiga grundstenar i ett bra näringslivsarbete är dialogen mellan företagen och kommunens beslutsfattare samt kommunens information till företagen, vilket vi har arbetat mycket med under den senaste tiden. Dessa två områden sticker ut i årets undersökning och visar på att arbetet vi gör tillsammans med näringslivet ger resultat, säger Camilla Palm, VD på Näringsliv Ulricehamn.

Förra året påbörjade Ulricehamns kommun och Näringsliv Ulricehamn ett arbete tillsammans med det lokala näringslivet för att med gemensamma krafter utveckla företagsklimatet. Som en del i förbättringsarbetet togs en näringslivsstrategi med utsikt mot 2025 fram. I näringslivsstrategin presenteras fyra fokusområden som tillsammans ska bidra till att uppnå strategins övergripande mål – att årligen öka i Svenskt Näringslivs mätning och nå minst 3,8 av maximala 6,0 år 2025.

– Årets ranking är mycket glädjande. Den visar tydligt att vi är på rätt väg och att de åtgärder vi vidtagit tillsammans med näringslivet ger resultat. Men vi är inte i mål, detta är bara början på resan mot ett företagsklimat i toppklass, säger Gustaf Olsson, kommunchef.

Frågor?

Camilla Palm  
VD Näringsliv Ulricehamn
camilla.palm@nuab.eu
0321-595962

Gustaf Olsson
Kommunchef
gustaf.olsson@ulricehamn.se
0321-59 50 11

Publicerat av Elin Ohlsson den 28 september 2022, senast ändrad den 28 september 2022