Hallå där Hans Andersson!

Hallå där Hans Andersson! Du är vår nya fritidschef i kommunen. Hur känns det?

Man med skägg, står utomhus iklädd svart dunjacka.

– Det känns jättebra, jag jobbade i Borås i 22 år och kände att det var dags för något nytt. Det känns som att jag landat helt rätt. Jag brinner för fritid och idrott och då är Ulricehamn en väldigt passande kommun.

Nu har du jobbat sedan i juni, har du kommit in i jobbet?

-Så mycket som man kan förvänta sig efter fyra månader, jag lär mig varje dag om hur saker fungerar. I början var det väldigt mycket att lyssna av medarbetarna, jag skulle också gärna vilja träffa föreningslivet lite mer än vad jag gjort hittills.

Hur mycket visste du om Ulricehamns fritidsliv innan?

-Jag visste väl ungefär så mycket som man vet om man är idrottsintresserad. Lassalyckan har man självklart hört talas om och inte minst världscupen. Jag minns själv när jag satt hemma vid tv:n 2017. Det var vykortslikt och otroligt att lilla Ulricehamn gjorde detta.

Vad ser du som de största utmaningarna framåt?

-Nu är det stora investeringar på gång i kommunen, bland annat skolor och annan lagstadgad verksamhet som ska byggas och då hamnar fritid längre ner på prioriteringslistan. Men samtidigt är det människors liv och intressen vi jobbar med och då handlar det om att förädla det som redan finns. Vi behöver också jobba för att hitta nya och smartare sätt att samarbeta med föreningarna. De sitter ofta på bra idéer och lösningar, ett bra exempel är multisportbanan på Lassalyckan, där Ulricehamns IF sökt stöd och bidrag från olika fonder som finansierat större delen av banan. Föreningarna kommer behöva vara mer framåt och påhittiga och vi från vår sida måste manna upp och finnas där som bollplank.

Roligast hittills?

-Roligast hittills har varit utmaningen att lära sig något nytt och få träffa nya människor. Det är väldigt givande att träffa andra människor och matcha ihop det vi lärt oss under åren. Personalen på fritid är så himla bra, otroligt kunniga och driftiga. Att se drivet och entusiasmen har varit väldigt roligt.

 

På jobbet arbetar du med andras fritid, vad gör du på din egen?

-Jag spelar golf och åker på dagsturer med motorcykeln. Det är kul att åka runt och upptäcka, men det räcker egentligen att ta en tur i skogen i närområdet och titta på någon torpargrund. Det är avkoppling för mig.

Publicerat av Rebecca Berndes den 6 oktober 2022, senast ändrad den 6 oktober 2022