Skilda världar – en grupp för barn med skilda föräldrar

Skilda världar är en gruppverksamhet för barn i åldern 7-12 år som har skilda/separerade föräldrar. Syftet är att ge barnen ett eget forum där de kan prata om sina tankar och känslor. Kursen är framtagen av BRIS.

Gruppverksamhet för barn med skilda föräldrar

När den ena föräldern bor på ett ställe och den andra föräldern på ett annat, kan det vara krångligt som barn, det kan kännas ensamt och sorgligt men det kan också ge nya möjligheter. Barnen skiljer sig också, men deras skilsmässa ser inte ut som föräldrarnas och handlar inte om samma saker.

Det här kan Skilda världar ge barnen

Skilda världar är ett pedagogiskt stödprogram för arbete i grupp med barn till skilda eller separerade föräldrar. Vi erbjuder barnen ett eget forum där de kan prata om sin skilsmässa och dela sina tankar och känslor med andra barn. Vi arbetar med att stärka självkänslan och skaffa verktyg att handskas med förändringar. Det viktigaste är att barnet ska gå hem med känslan av att barnet inte är ensam i sin situation, utan att det finns fler, vilket kan ge en stärkande känsla hos barnet.

Så här går det till:

  • Gruppen består av 6-8 barn som träffas 1 gång/vecka, under tio veckor.
  • Varje träff är i 2 timmar och då fikar vi också
  • Varje gång har vi ett tema som vi berör genom olika övningar. Vi pratar, leker, ritar, målar, ser film, läser sagor och tränar avslappning
  • Det är gratis att vara med
  • Vi tar inte syskon i samma grupp, varje barn bär sin verklighet

 

Var: Arbetscenter Norra stranden 15.30-17.30, Ulricehamn

När: Start 2 mars kl 15.30-17.30, 10 gånger.

Anmälan: Sker via mejl till anna.kjerrulf@ulricehamn.se eller michael.orn@ulricehamn.se.

I anmälan ska det finnas med kontaktuppgifter till båda vårdnadshavare samt ålder på barn som vill delta.

Eventuella allergier ska meddelas.

Publicerat av Anette Westerlund den 30 januari 2023, senast ändrad den 30 januari 2023

Kontakt