De går vidare till steg två i markanvisningstävlingen för Bergsäter

Tidigare i år bjöd Ulricehamns kommun in till markanvisningstävling för möjligheten att utveckla och bebygga det nya bostadsområdet Bergsäter i sydöstra delen av Ulricehamn. Nu har juryn beslutat om vilka som går vidare till steg två.

Flygbild över det nya bostadsområdet Bergsäter i sydöstra delen av Ulricehamn.

Ulricehamn växer och med det nya bostadsområdet Bergsäter höjer Ulricehamns kommun ribban för hållbar stadsutveckling. Bergsäter ska vara det nya gröna och miljövänliga bostadsområdet som genom en minimal klimatpåverkan kan gå i bräschen för stadens fortsatta bostadsbyggande.

I de östra tävlingsområdena A1+A2 samt B1 möjliggör detaljplanen för radhus, parhus och kedjehus. I de västra tävlingsområdena B2 och C tillåts flerbostadshus.

Markanvisningstävlingen, som öppnade 25 januari, genomförs i två steg där det första steget består av en prekvalificering genom intresseanmälan. Nio aktörer, tre per område, bjuds sedan in för att delta i markanvisningstävlingen i steg två. Bedömningen av tävlingsförslagen i steg två görs på områdena arkitektur, natur och landskap samt hållbarhet.

Hög kvalitet på intresseanmälningar

Totalt kom det in nio intresseanmälningar. De team som är utvalda till steg två är väletablerade byggaktörer och arkitektkontor med referensprojekt av hög kvalitet. Juryn har beslutat att följande aktörer går vidare till steg två:

Område A

  • FB Bostad Utveckling med Kanozi Arkitekter.
  • OBOS med Kaminsky Arkitektur.
  • ByggArvid med Radar Arkitektur.

Område B

  • Inga inkomna intresseanmälningar. Ny markanvisningstävling kommer hållas senare.

Område C

  • Erik Larsson Bygg lämnade tillsammans med Krook & Tjäder in det enda giltiga anbudet för området. Området tilldelas Erik Larsson Bygg som tillsammans med kommunen har beslutat att gå vidare genom ett parallellt uppdrag.

Vinnare för område A offentliggörs i juni.

Publicerat av Ellen Haglund den 9 mars 2023, senast ändrad den 9 mars 2023

Kontakt