En vecka med psykisk hälsa på schemat

Under perioden 6 till 12 mars arrangerar Ulricehamns kommun en temavecka för att uppmärksamma ämnet psykisk hälsa.

För femte året i rad arrangerar Ulricehamns kommun temavecka psykisk hälsa, där verksamheter och föreningar får möjlighet att erbjuda aktiviteter för kommunens invånare. På schemat för temavecka psykisk hälsa 2023 står föreläsningar, informationsträffar och andra hälsofrämjande aktiviteter.

— Vi vill synliggöra psykisk ohälsa, öka kunskap och möjliggöra samtal om svåra saker. Ibland är det svårt att veta vad det finns för stöd och hjälp att få och under denna vecka har verksamheter getts möjlighet att ge information och visa upp vad de kan erbjuda. Samtidigt är det viktigt att få veta hur man kan förebygga psykisk ohälsa och att få tips på hur man kan hitta vägar till egen återhämtning, säger Maria Hagiwara som samordnar veckan.

Under veckan arrangeras bland annat hundpromenad i Knätte och stickcafé i Hökerum, digitala föreläsningar om stresshantering, fysiska föreläsningar om sorgen efter att ha förlorat ett barn, bipolär sjukdom, egen erfarenhet av missbruk och mycket annat. Alla aktiviteter är gratis, men vissa kräver anmälan.

— Jag hoppas att temaveckan ska inspirera kommuninvånarna att tänka till kring psykisk hälsa, både vad man kan göra när någon är sjuk, men också vad vi alla kan göra för att förebygga. Ingen ska behöva känna sig ensam och man ska veta att det finns hjälp att få. Både för den som är sjuk och för den som står bredvid, säger Maria Hagiwara.

Program för temavecka psykisk hälsa 2023

Publicerat av Ellen Haglund den 2 mars 2023, senast ändrad den 6 juli 2023

Kontakt