De får årets kulturpris och stipendier

Nu är det klart med vilka som får 2023 års kulturpris, kulturstipendium och ungdomsledarstipendium i Ulricehamns kommun.

Tecknade händer i olika färger

Utdelning av stipendier och pris kommer att ske under nationaldagsfirandet i Stureparken den 6 juni. Vinnarna får då en check på 10 000 kr samt blommor och diplom. Under nationaldagen kommer även de som blivit svenska mästare under 2022 uppmärksammas. Nationaldagsfirandet börjar klockan 14. 

Kulturpris 2023 tilldelas Anna Mogren

Motivering: För sin energi och drivkraft att föra ut folkmusik och musikglädje till en bredare publik bland annat genom Folkfestulricehamn2023. Folkfesten tjuvstartade på Ica Maxi när kulturskolan uppträdde under fredagseftermiddagen. Anna inledde arrangemanget när hon presenterade Panna mot Panna på stadsbiblioteket för att sedan vara med och spela i en kvartett ihop med Daniel Ried och Andrum på församlingsgården. Folkfesten avslutades med folkmusik, allsång och Wiggen-VM på dragspel vid hotell Lassalyckan. Tack Anna för spelglädjen och folkfesten!

Anna Mogren är en värdig vinnare av Ulricehamns kommuns kulturpris 2023.

Kulturstipendium 2023 tilldelas Felicia Udd

Motivering: Felicia började sin bana genom att gå olika teaterkurser, deltog i barnkör och musikskolan i Ulricehamn för att gå vidare till gymnasiets estetutbildning med teaterinriktning i Borås. Hon har även varit med i Ulricehamns luciatåg och i Torpa slottsteater. Hon har genomgått balettakademins förberedande utbildning i Stockholm och studerar nu på den 3-åriga yrkesförberedande utbildningen vid Balettakademin i Göteborg med inriktning till musikalartist. Hennes drömutbildning och musikalartist är hennes drömyrke.

Felicia Udd är en värdig vinnare av Ulricehamns kommuns kulturstipendium 2023. 

Kvinnligt ungdomsledarstipendium 2023 tilldelas Anna Björkmalm Cronberg

Motivering: Anna startade för sex år sedan Ulricehamns Dansförening (U-dance), och har sedan dess mer än tredubblat kursdeltagarantalet till nära 600 stycken, därmed en av Ulricehamns största föreningar för barn och ungdom. Anna har genom sitt engagemang i U-dance lyckats lyfta dansen i kommunen och skapat en plats där barn och unga får chansen att dansa och en plats där de får chansen att bli sin bästa version av sig själva.

Anna Björkmalm Cronberg är en värdig vinnare av Ulricehamns kommuns ungdomsledarstipendium 2023.

Manligt ungdomsledarstipendium 2023 tilldelas Åke Karlsson

Motivering: Åke Karlsson är en eldsjäl i föreningen Equmenia i Timmele, som i många år och i vått och torrt ställt upp för likväl föreningen som för sina scouter som han varje vecka träffar. Åke bidrar inte bara med mångårig kunskap och erfarenhet utan har också en fantastisk förmåga att engagera barn och unga samt knyta bra kontakt med föräldrarna. Förutom att varje vecka finnas med i föreningens scoutarbete är Åke också aktiv inom andra föreningar samt kassör i församlingen, vilket också visar på vilken tid och energi han är villig att bidra med till föreningslivet. Åke har varit ledare i snart ett halvt sekel.

Åke Karlsson är en värdig vinnare av Ulricehamns kommuns ungdomsledarstipendium 2023.

För mer information kontakta:

Lena Moritz, Kultur- och fritidschef
lena.moritz@ulricehamn.se
0321-59 51 70

Publicerat av Rebecca Berndes den 15 maj 2023, senast ändrad den 12 maj 2023

Kontakt