Nu läggs sagomattan på plats i biblioteket

På lördag blir det vernissage för mattan på stadsbiblioteket.

En matta i tyg, som visar en undervattensvärld och undervattensvarelser. Mattan är gjord i pussselbitar som går att ta isär och sätta ihop.I helgen är det vernissage för sagomattan på biblioteket

Välkommen till vernissage för sagomattan
Lördag 13 maj kl 11
Stadsbiblioteket Ulricehamn

 

Under en workshop skapade en grupp barn från Ulricehamn en sagomatta, för att utsmycka det nybyggda biblioteket. Nu är mattan klar och flyttar istället in i det nuvarande biblioteket där den kommer att ligga på barnavdelningen. På lördag är det dags för vernissage.

På påsklovet för drygt ett år sedan fick barn från Ulricehamns kommun hjälpa till att utforma en sagomatta som senare var tänkt att ligga i det nya stadsbiblioteket. Inspirationen hämtades från Åsundens trolska vatten och dess undervattensvarelser. Med hjälp av konstnären Ida Björses och pusselmakaren Leo Vickman skapade barnen sedan underlaget till mattan.

Alstren har Ida Björses nu omvandlat till en pusselmatta tillverkad av spillgarner från det lokala företaget Kastall.

Resultatet är en matta med flera motiv, där barnens konstverk stått i fokus.

-Det blir lite kul att komma till bibblan och kunna peka på mattan och säga att den har jag varit med och gjort, sa ett av barnen under workshopen.

På lördag blir den känslan uppfylld då barnen och deras föräldrar bjudits in till en vernissage för att titta på mattan, som nu flyttar in i det nuvarande stadsbiblioteket istället för det planerade.

-Mattan är fantastiskt fin och vi vill att barnen och deras föräldrar och alla andra biblioteksbesökare ska få ta del av den. Vi börjar därför använda den redan nu, så får den flytta med till nästa ställe när det väl är dags, säger kulturstrategen Victoria Klaiber Svensson

För mer information kontakta:

Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg, Ulricehamns kommun
victoria.klaibersvensson@ulricehamn.se
0321-59 51 75, 0766-43 51 75

Publicerat av Rebecca Berndes den 9 maj 2023, senast ändrad den 9 maj 2023