Beredskapsveckan är här

Beredskapsveckan är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Många fler hushåll i Sverige behöver generellt stärka sin motståndskraft och egen beredskap inför kriser och krig.

Olik matvaror, konserver som man kan ha sin beredskapslåda om krisen kommer.

I Ulricehamns kommun uppmärksammar vi veckan på olika sätt. Under måndagskvällen är det en gratisföreläsning om hur du kan förbereda dig på Folkets hus kl 18.30, några av våra skolor övar att laga mat utan vatten eller el, eller där leveranser inte kommit fram av olika skäl. Elever i årskurs 1-6 kommer att få en så kallad beredskapsbingo med sig hem för att öva med sina familjer.

Och för att göra dig uppmärksam på hur du kan förbereda dig kommer här en film om vad du kan göra för att vara bättre förberedd när krisen kommer.

Publicerat av Anette Westerlund den 25 september 2023, senast ändrad den 25 september 2023

Kontakt