Sara blir ny plan- och exploateringschef

Nu står det klart att Sara Bjerenius blir kommunens nya plan- och exploateringschef.

Kvinna som står utomhus och ler mot kameran. I bakgrunden syns Ulricehamns stadshusSara Bjerenius

— Jag är pirrig och förväntansfull. Det känns helt rätt! säger Sara.

Sara började på Ulricehamns kommun 2019 och jobbar i dag som miljö- och hälsoskyddsinspektör på miljö- och byggenheten. Hon är funktionsansvarig och jobbar med frågor och tillsyn som rör avfallshantering och förorenad mark. I sin roll som miljöinspektör har hon suttit med i detaljplanearbeten när det gäller miljöfrågor, och nu ska hon fördjupa sina kunskaper ytterligare.

— Jag kommer kliva in i en verksamhet som är full av experter, och det är jag ödmjuk inför. Jag kan inte detaljstyra eller peta i deras arbete. Jag kommer vara ett bollplank som ger stöttning och det ser jag som en fördel.

Fredrik Linusson, samhällsbyggnadschef, är nöjd med rekryteringen.

— Jag är väldigt nöjd med att Sara har tackat ja till tjänsten. Sara får tjänsten för att hon har de ledaregenskaper som behövs och för det resultat hon har fått med sin funktionsgrupp på miljö vad gäller ständiga förbättringar och kvalitet. Kul också att kunna rekrytera internt, säger Fredrik.

När Sara tillträder tjänsten bestäms senare under hösten.

Publicerat av Ellen Haglund den 26 september 2023, senast ändrad den 29 september 2023

Kontakt