Bekant ansikte blir ny IFO-chef

Nu är det klart vem som axlar rollen som ny verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen i Ulricehamns kommun. Det blir Katarina Rademacher som kommer tillbaka efter cirka fem års arbete på annan ort.

kvinna i grå tröja och flätat hår utanför stadshuset

Mellan 2002 och 2018 arbetade Katarina Rademacher i Ulricehamns kommun som socionom med många olika delar av myndighetsutövande. Därefter började hon arbeta för en privat arbetsgivare, och var bland annat uthyrd som vikarierande individ- och familjeomsorgschef i Tranemo kommun.
-Jag har jobbat inom individ- och familjeomsorg, IFO, i många år vilket innebär att jag har en ganska god uppfattning om vad det här är för tjänst och vad den innebär. Jag ser fram emot att driva utvecklingen av IFO vidare då samhället i stort står inför många olika utmaningar, säger hon.

Socialchef Nina Landström är nöjd med sin rekrytering:
-Katarina Rademacher har lång erfarenhet av socialtjänst dels i Ulricehamns kommun, som är en fördel, dels i privat verksamhet, vilket jag tror kan komma till stor användning för oss.

Katarina Rademacher tillträder 1 mars efter Tina Rosenberg som har gått till en socialchefstjänst i Falköping.

-Det ska bli kul att jobba i kommunal verksamhet igen, inte för att jag inte har trivts i det privata, men kommunen gör mycket bra saker. Det ska också bli roligt att få träffa alla gamla kollegor i kommunen överlag och att få samverka med andra kommuner. Det gör man inte i den privata sektorn på samma sätt, av naturliga skäl.

Publicerat av Anette Westerlund den 13 december 2023, senast ändrad den 13 december 2023

Kontakt