Nu har knallebiblioteken öppnat i Ulricehamn

Från och med den 18 januari 2024 får du tillgång till fler böcker, e-böcker, filmer och andra medier. För då går Ulricehamns kommun in i samarbetet Knallebiblioteken. När alla deltagande kommuner gått med i slutet av mars kan du använda ditt bibliotekskort på biblioteken i Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Knallebiblioteken innebär att du inte bara får tillgång till ett större utbud. Du kan också låna och lämna på vilket bibliotek du vill i de kommuner som deltar, och reservera medier från andra bibliotek. Dessutom slipper du förseningsavgifter, eftersom de har tagits bort i samband med den nya samverkan.

Signera nytt avtal för att kunna låna

För att kunna använda Knallebiblioteken behöver du signera ett nytt låntagaravtal. Det kan du göra via webbplatsen knallebiblioteken.se eller på ditt närmaste bibliotek. Du behöver också logga in på nytt på webbplatsen och på de digitala tjänsterna, som Biblio och Cineasterna, med ditt biblioteksnummer och din pinkod.

Allt klart i slutet av mars

De deltagande kommunerna går in i denna samverkan vid olika tid. Borås stad inledde i december. Ulricehamns kommuns bibliotek blir Knallebibliotek i januari. Alla åtta kommuner väntas vara klara i slutet av mars.

Knallebiblioteken är ett sätt att stärka bibliotekens roll som en viktig del av det lokala kulturlivet, och att ge fler människor möjlighet att upptäcka nya böcker och berättelser.

Vi hoppas att du kommer att trivas med Knallebiblioteken och att du fortsätter att besöka ditt bibliotek i Ulricehamns kommun. Välkommen!

Publicerat av Rebecca Berndes den 19 januari 2024, senast ändrad den 19 januari 2024