Föreställning om kvinnors liv i fängelse – på stadsbiblioteket 8 mars

Hur är det att sitta i fängelse som kvinna? Den åttonde mars, går det att få en inblick genom en musikalisk och litterär föreställning på Ulricehamns stadsbibliotek.

Föreställningen är baserad på boken Jag är en människa – livsberättelser från kvinnor som sitter och har suttit i fängelse. Författaren Annica Carlsson Bergdahl läser till musik av kompositören Ida Gillner på piano. Annicas läsning och Idas musik bildar tillsammans en helhet där de intervjuade kvinnornas röster står i centrum.

Annica Carlsson Bergdahl har djupintervjuat 14 fängelsedömda kvinnor mellan 23 och 61 år gamla. I timmar fick hon förmånen att lyssna till deras livberättelser.  På frågan ”vem är du? svarade en av kvinnorna ”Jag är en människa”, vilket gav namn till både bok och den musikaliska föreställning som ulricehamnarna kan ta del av på internationella kvinnodagen.

-Det känns extra fint att få hit denna föreställning den åttonde mars, det här är vårt sätt att uppmärksamma kvinnodagen säger kulturstrateg Victoria Klaiber Svensson.

-Titeln Jag är en människa är så fin och väcker intresse. Att lyfta fram dessa kvinnor, se dem och deras situation kan vara ett sätt att få förståelse och se likheter mellan oss alla, då vi alla är just människor, avslutar hon.

 

Fredag 8 mars kl 17
Ulricehamns stadsbibliotek
Fri entré

 

För mer information kontakta:

Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg
victoria.klaibersvensson@ulricehamn.se
Telefon: 0321-595175, 0766-435175

Annica Carlsson Bergdahl, författare
annica@rotproduktion.se
Telefon: 070-659 86 72

 

Publicerat av Rebecca Berndes den 27 februari 2024, senast ändrad den 27 februari 2024