Tillsammans, för hälsa

Vill du och din verksamhet vara med och fylla hela maj månad med evenemang inom hälsa? Just nu söker vi er som vill bidra till att hälsomånaden Hälsa för alla blir den bästa tänkbara för våra ulricehamnare – med aktiviteter som lockar till att testa något nytt och njuta av livet.

Rosa symbol som föreställer ett hjärta och en hjärna.

Tre arrangemang blir ett. I år omvandlar vi folkhälsoveckan, temavecka psykisk hälsa och fritid för alla till en fulländad hälsomånad för att ta ett nytt grepp om folkhälsan – på bredden och på djupet. Hälsa för alla är det nya.

– De tidigare arrangemangen är bara olika sidor av samma mynt. Det blir som allra bäst när vi tittar på dem tillsammans, säger Malin Yderhag, folkhälsostrateg.

Hela maj månad ska fyllas med evenemang till kommunens invånare, oavsett plånbok. Här har föreningsliv, företagare och övriga civilsamhället möjlighet att bidra på olika sätt.

– Jag tror och hoppas att många vågar tänka nytt i år. När våren har gjort sitt intåg är det ett perfekt tillfälle att ta staden med storm, kanske natten också? Bidra till liv och rörelse utomhus eller arrangera en löprunda sent på kvällen. Tillsammans kan vi skapa en sprudlande förfest till sommaren, säger Malin.

Anmälningsperioden är öppen fram till och med den 15 mars. Varmt välkommen att bidra till ulricehamnarnas folkhälsa.

Anmäl aktivitet till hälsomånaden

Publicerat av Elin Ohlsson den 1 februari 2024, senast ändrad den 29 januari 2024

Kontakt