Valet 2024 – på onsdag börjar förtidsröstningen

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Men redan på onsdag, den 22 maj, startar förtidsröstningen. Från klockan 10 kan väljare besöka stadshuset för att göra sitt val. 

Förtidsröstningen sker i stadshusets entréhall från 22 maj fram till valdagen 9 juni.

Öppettiderna för förtidsröstningen är:
vardagar: kl. 10 – 18
helgdagar: kl. 10 – 15
valdagen (9 juni): kl. 8 – 21

Valbussen kommer!

Precis som vid tidigare val finns också möjlighet att förtidsrösta i en mobil röstningslokal, kommunens valbuss. Valbussen besöker olika orter runt om i kommunen och gör också vissa stopp i centralorten. Bland annat kommer bussen att besöka Västgötaloppet cykel,

Bogebanan i samband med folkracetävling och en bouletävling på Lassalyckan. Valbussens första stopp blir  vid boulebanan i Älmestad onsdag den 22 maj klockan 15.30 till 17.00. Senare på kvällen, klockan 18.30 – 20.00, finns bussen vid torget i Hökerum.

Nyttig information för den som ska rösta

Som väljare kan det vara bra att tänka på några saker när man ska förtidsrösta eller besöka en vallokal. Vid förtidsröstning ska man ta med röstkort och id-handling. Om man röstar i vallokal på valdagen räcker det att ta med id-handling. Om man på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte kan ta sig till en vallokal kan man rösta via bud eller få hjälp av ambulerande röstmottagare. Information kring detta finns på kommunens webb.

Mer information om valet, vallokaler samt turlista för bussen finns på ulricehamn.se/val2024

För mer information kontakta:

Karin Bergdahl,valsamordnare
karin.bergdal@ulricehamn.se
0321-595015

Publicerat av Rebecca Berndes den 17 maj 2024, senast ändrad den 17 maj 2024