Låna gratis – boxar fyllda med aktiviteter

Snart finns tre aktivitetsskåp i utställda i centrala Ulricehamn där du kan låna leksaker, kubb och sportutrustning helt gratis.

-Vi vill stärka spontanidrotten och folkhälsan och kanske förhoppningsvis även minska skadegörelsen genom att hålla ungdomarna sysselsatta, säger Wiktor Öberg, kommunstyrelsens ordförande.

Det han pratar om är de lila aktivitetsskåpen som snart finns på tre platser i centrala Ulricehamn där kan du låna leksaker, kubb och sportutrustning helt gratis.

I Ulricaparken och på Lassalyckan finns skåpen redan på plats och till stadsparken kommer det ett skåp inom kort.

-Vi träffade företaget Piffl förra året och fick idén presenterad för oss och bestämde oss för att lägga aktivitetsskåpen i årets budget, säger Wiktor Öberg.

Innehållet i skåpen skiljer sig lite beroende på var det står. På Lassalyckan är det mer sportutrustning såsom discgolf och boule, i de andra två finns det även leksaker och till exempel kubb.

Hur gör du då för att låna? Du laddar ner en app till din telefon och kopplar ett kontokort till appen. Därefter kan du öppna skåpet och låna innehållet. När du är klar lämnar du tillbaka sakerna i skåpet.

Om du inte lämnar tillbaka sakerna blir du debiterad 800 kronor från det kopplade kortet. Du hittar all information om vad som gäller på piffl.se

Klas Redin (S), Wiktor Öberg (M), Tomas Dahl från kultur och fritid och Per Stangel från Piffl.

Publicerat av Rebecca Berndes den 7 juni 2024, senast ändrad den 7 juni 2024