Nu planteras Ulricehamns sommarrabatter på temat ”Soluppgång & Solnedgång”

Nu påbörjas planteringen av årets sommarblommor i centrala Ulricehamn. Ett fyrtiotal urnor och fem rabatter kommer i år planteras på temat soluppgång-solnedgång.

Blommor i en plantering i centrala Ulricehamn. En kvinna arbetar med att plantera i bakgrunden.Sommarblommor planteras i Ulricehamn.

– Färgerna på årets sommarblommor går från soluppgångens rött, orange och gult till solnedgångens olika nyanser av lila och gult med skira och luftiga accenter i vitt som för tankarna till moln, säger Linnéa Stöckel, projektledare på enheten park och skog i Ulricehamns kommun.

Det är rabatten i Stureparken, två i Grodparken, en vid Lilla torget och en i Kyrkparken och 43 utplacerade urnor som kommer följa solens färger. Klassiska sommarblommor såsom begonior, petunior och dahlior kommer att vävas samman med moderna inslag av tvåfärgade gräs och spännande rävsvansar.

– Genom att jobba med kontraster både vad gäller höjd, form och textur får vi en levande rabatt. Det ska kännas som att det är lite rörelse i rabatten, det gör den mer spännande.

Planeringen av hur planteringar skulle se ut påbörjades för ungefär ett år sedan.

– Vi behöver ligga nästan ett år i förväg då vi beställer sommarblommorna i oktober, säger Linnéa Stöckel. Hon är lite spänd inför att se årets rabatter ta form.

– Det är roligt och lite pirrigt att få se resultatet av det jag satt med förra sommaren. Blev det så som jag tänkte mig?

Publicerat av Anders Rosenberg den 11 juni 2024, senast ändrad den 11 juni 2024