Så påverkas du av Danska mästerskapen och Västgötaloppet

För andra året i rad kommer de danska mästerskapen i längdskidor att gå av stapeln på Lassalyckan. Från mitten av den här veckan och i helgen, 31 januari -3 februari, avgörs de danska mästerskapen i skidor på Lassalyckan. Den 4 februari avgörs Västgötaloppet.

Mästerskapen kommer leda till viss begränsning av skidåkningen för allmänheten och kan även leda till mer trafik runt Lassalyckan. Förutsättningarna på arenan ser dock väldigt bra ut och spåren kommer att räcka till både allmänhet och tävlingssugna danskar.

Under söndagen kommer dock arenan vara helt avstängd för allmänheten då Västgötaloppet kommer att avgöras.

Så påverkas åkningen för allmänheten

För den som tänkt åka skidor på Lassalyckan mellan 31 januari-4 februari så gäller detta ( om inget oförutsett inträffar):

Onsdag 31 januari:  Begränsning mellan 15.00-22.00 Att åka på för allmänheten under onsdagen blir en slinga på cirka 3 kilometer.

Torsdag 1 februari:  Begränsning mellan 06.00-14.30 på stadionområdet. Under hela torsdagen finns en slinga på cirka 8 kilometer att åka på för allmänheten.

Fredag 2 februari: Begränsning mellan 06.00-13.30. Att åka på för allmänheten under fredagen blir en slinga på cirka 3 kilometer.

Lördag 3 februari: Begränsning mellan 06.00-14.30 på stadionområdet. Under hela lördagen finns en slinga på cirka 8 kilometer att åka på för allmänheten.

Söndag 4 februari: Helt avstängt för allmänheten tills loppets sista åkande går i mål vid cirka 16.00.

På bifogade kartor kan man se tävlingsbanornas sträckning samt vilka områden som är tillgängliga för allmänheten respektive dag.

Kartor över området

Kartorna nedan visar var du kommer att kunna åka vilka dagar. Röd markering är spår och sträckning för allmänheten. Rosa visar var du startar.

Karta – onsdag 31 januari och fredag 2 februari DM 2024 (pdf)

Karta – torsdag 1 februari och lördag 3 februari DM 2024 (pdf)

 

Publicerat av Rebecca Berndes den 29 januari 2024, senast ändrad den 29 januari 2024